Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskäyttöautot

Jakamistaloudessakin omistaminen on usein kannattavampaa kuin vuokraaminen

Aloin juuri lukea kirjaa jakamistaloudesta. Koska en halua tehdä kirja-arvostelua kirjasta, jonka lukeminen on kesken, en mainitse kirjan tai kirjoittajien nimeä tässä, mutta jo sen ensisivut ja sisällysluettelo palauttavat mieleen monia asioita, joita olen lukenut esimerkiksi robotti- ja muita yhteiskäyttöautoja, kimppakyytipalveluita ja lyhytaikaista asunnonvuokrausta koskevista artikkeleista.

Autoilun tulevaisuudesta

Googlen itseohjautuviin autoihin on helppo suhtautua vähätellen niin tieteiskirjallisuudelta ne yhä vaikuttavat. Ehkä sitten joskus “tulevaisuudessa”. Miksei saman tien lentäviä autoja? Where’s my jetpack?

Yhteiskäyttöautot kilpailun piiriin

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta on tehnyt uusia linjauksista koskien ns. ”yhteiskäyttöautoja” ja autovuokraamotoimintaa yleisesti. 

Itse asiassa näiden kahden toimijan välinen ero on käytännössä teoreettinen, kuin veteen piirretty viiva. Molempien nimikkeiden alla harjoitetaan autojen lyhytaikaista vuokrausta. Pienin muutoksin suuret autovuokraamot voivat kohdistaa palvelujaan ns. ”yhteiskäyttöautoiluun”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä