*

Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalainen taide

Kyllä se tästä vielä synkkenee

Toimittaja Johanna Vesikallion piti ottaa haltiattaren kultalangat käsiinsä Porin SuomiAreenalla, jotta hän sai kolmiosaisen Mitä maakunnasta tulee-keskustelun kuosiin.  Hän onnistui – kaksi alkuteemaa – taide ja menestysyrittäjyys maakunnassa käytiin hyvinkin positiivisissa merkeissä. Unohtamatta ihmiselon perustotuuksia kuitenkaan.

Tom of Finlandin suosion syystä

Tom of Finland on todella suosittu. Hänestä on tullut jonkinlainen symboli. Hänestä tehdään elokuvaa. Hänen piirroksensa kelpaavat kahvipaketteihin, postimerkkeihin ja lakanoihin. Häneen liittyviä mainoksia on valtavan kokoisina Helsingin metroasemalla. Samoin Turussa kävin taidenäyttelyssä jossa oli esillä Tom of Finlandin piirroksia, kirjeitä ja muuta materiaalia. (Tom of Finlandin musiikkipuolikin on kiinnostavaa. Jos ei muuten niin on hauskaa että hän on ollut musiikkiyhtye "Kulkusissa".

”Guggenheim – tapahtui ärhäkkä kansanäänestys”

Aivan aluksi: Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd.) kertoi some - raivon |1 padonneen asiakeskustelun ja totesi pettyneenä, ettei kansainvälinen taide ole näin saavuttanut Helsinkiä – osapuilleen näin.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9327156 -  

 

Kritiikki ja luomisvoiman säilyminen

Tieteellinen kritiikki ja hankkeiden / ideoiden kritisoinnista

Kovimman kritiikin sietää ainoastaan parhaat ideat ja tutkimustyö. Tieteellisen tutkimuksen ja väittämien perusta pitää olla aina ehdoton ja kova kritiikki. Emme voi puhua yliopistojen huippututkimuksesta, jos yliopistoissa väistetään aiheellinen kritiikki näiden tutkimushankkeita ja organisaatioita vastaan.

Kulttuurikritiikkiä

Kuukkeli munii toisten pesiin

Kuukkeli – amerikkalaisittain Guggenheim – on löytänyt pesimispaikan rakkaasta pääkaupungistamme. Osa haluaa sen tänne pesimään veronmaksajien rahoituksella ja osa taas haluaisi kyseenalaistaa viisautta saada moinen käen sukulaisiin kuuluva toisten pesiin jälkeläisensä hylkäävä otus riesaksemme.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä