*

Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin vaalit 2018

Venäjän pelossa Natoa karussa?

Sauli Niinistön kanta Natoon on nyt selkiintynyt ja täydeksi hötöksi havaittu. Sauli Niinistö joutui tarkentamaan paineen alla kantaansa ja selitykseksihän se meni. Jos sitä ja jos tätä.

No jossitellaan sitten, kun kerran päämieskin jossitteli.

- Jos Venäjän väkiluku on noin neljännes EU:n väkiluvusta, niin miksi Venäjän annetaan pompottaa EU:ta?

Presidenttiehdokkaiden kannatus YLE:n kyselyn mukaan

YLE järjesti eilen tv-keskustelutilaisuuden 2018 presidentin vaalien ehdokkaille. Kuten tiedämme on ehdokkaiden määräksi muotoutunut kahdeksan. 

Ehdokkaina ovat aakkosjärjestyksessä mainiten:

Tuula Haatainen (SDP), Pekka Haavisto (vihr), Laura Huhtasaari (PS), Merja Kyllönen (vas), Sauli Niinistö (sit), Nils Torvalds (rkp), Matti Vanhanen (kesk) ja Paavo Väyrynen (sit).  

Impivaaran vaalitentti

Kun lähtökohtana on Impivaaran presidentin valinta se on  suosiollinen monimutkaislle korulauseille itsenäisyyden ja puolueettomuuden puolustajille sekä istuvalle presidentille.

Keskustan ehdokas Matti Vanhanen saa nyt minulta täyden tunnustuksen, hän on jättänyt turhan haastamisen ja keskittyy asiaan, Se näkyy varmasti kannatuksen nousuna , kyllä se on huomioitu laajasti.

Suomen puolueettomuus halutaan ymmärtää väärin.

Keskustelu Suomen linjasta ja erityisesti puolueettomuudesta on ollut hämmentävää väärinymmärrystä. Puolueettomuus on koettu pahana asiana ja kummallisesti osa keskustelijoista on presidentti Niinistöä myöten todennut, että Suomi ei ole puolueeton. Selkeitä perusteluja tälle väitteelle ei kuitenkaan ole osattu kertoa. Epämääräinen viittaus EU:n jäsenyyteen nousee esiin mutta on vaikea ymmärtää mikä tässä muuttaisi Suomea historiassamme aikana auttaneen puolueettomuuskäsitteen jotenkin negatiiviseen valoon?

Niinistö panttaa yhä Nato-kantaansa

Median ja yleisön kuullun ymmärtämisessä on toivomisen varaa. Onhan Niinistöllä toki Nato-kanta, eli asiat päätetään silloin kun ne ovat agendalla. Jos mielipiteensä lukitsee ennakolta on mielipiteensä vanki silloin kun päätöksiä tulisi tehdä puolueettomasti.

Voi presidenttitentti, näki miten hukassa on johtajuus!

Rajavalvonnan tarkoitus on kontrolloida ja päästää maahan vain sellaiset, joilla on matkustusasiakirjat kunnossa.

 

Presidentti Niinistö paljasti osaamattomuutensa, kun meni söpöilyyn. Kertoili tarinaa miten rajavartiolaitoksen päällikkö olisi sanonut, mutta eihän se niin mene. Valtion johto antaa toimintatavat ja eduskunta tekee lait minkä mukaan rajavartiolaitos toimii. Rajavartiolaitos toimii sisäministerin alaisuudessa.  Rajavartiolaitos ja poliisi toimii kuten lait ja ohjeistus sanovat.

 

Hienoa, ehdokas Sauli Niinistö vie Suomen NATOon

Jos ja kun, Niinistön perhe lisääntyy, niin viimeistään silloin isä Sauli haluaa turvata jälkikasvulle itsenäisen Suomen.  S.Niinistö on jo ”rivien välistä” lukien sen toiveen esittänyt. Minä Suomen kansalaisena olisin todella iloinen S.Niinistön ratkaisusta, sillä liittyminen NATO:on todella turvaa Suomen itsenäisyyden ja mediakin uskaltaisi sen jälkeen kirjoittaa uutisia vapaammin.

Venäjän trollaa ja valemediat uutisoi?

 

 

Marraskuun alussa suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen uskoi, että Venäjän vaikuttamisyritykset Suomen presidentinvaaleihin ovat jo alkaneet. YLE teki tietenkin näytävän uutisen. Tähän uutiseen yhtyivät tietysti kaikki maamme "rehelliset" mediat. 

 

"Himasen mukaan ihmiset ovat vaalien aikaan hyvin herkkiä poliittisille sanomille ja tuolloin heidän mielipiteisiin voidaan vaikuttaa tehokkaasti sopivilla ja taitavilla keinoilla". Epäilemättä.

 

Vaalirauhan julistus


 

Täten julistan itseäni koskevan vaalirauhan Suomen tasavallan presidentinvaaleihin jotka pidetään sen lain mukaisessa järjestyksessä vuonna 2018 j.a.a. 

 

Väyrysen entiijaa-peli?

Eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa Paavo Väyrynen totesi, että hänen poliittinen uransa olisi käytännössä ohi, ellei hän saa presidentiehdokkuuteen vaadittuja 20000 kannattajakorttia kasaan. Siinä tapauksessa hänellä ei olisi syytä lähteä taistelemaan eduskuntavaaleihinkaan.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005453021.html

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä