Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Liito-orava

Orava asuntorahasto ja Finanssivalvonnan korruptio

Koska HS uutisoi tänään 17.11.2016: Orava-asuntorahaston liiketoimintamalli yskii – Yhtiö ei pysty ostamaan lisää asuntoja ja osakkeen arvo on sukeltanut, on taas aika kerrata mennyttä, kuten vanhoissa sarjoissa ikään:

30.12.2010: Orava asuntorahasto perustetaan

23.9.2013: Kauppalehden "Orava, uutta verta pörssiin" ketju avataan

24.9.2013: Orava asuntorahasto listautuu Helsingin pörssiin

Oravan joulu on tänä vuonna pienimuotoinen

Kesäkuussa kirjoitin Suomen omasta Fivan silmien alla tapahtuvasta subprimehuijauksesta, Orava asuntorahastosta. Tänään Orava järjesti osakeannin, joka jäi merkittävästi vajaaksi. Tuulipuvut (onnea voittajille!) kuitenkin kantoivat yhtiöön 1,5 miljoonaa, jotka sisäpiiri laskuttaa yhtiöstä ulos hallinnointipalkkioina ennen kesää.

Voiko vihreitä ottaa vakavasti?

 

 

 

 

 

 

 

 

Istuinpa eilen puuduttavan puolitoistatuntisen, Vihdin kunnan ympäristölautakunnan jäsenenä syksyn ensimmäisen kokouksen kunnanviraston edustustiloissa.

Virheät vieraantuneet arjen todellisuudesta

Vihreät ovat omasta mielestään muita fiksumpia. Tätä sanaa puheenjohtaja Ville Niinistö käyttää yhtä usein Stubb erilaisia pointteja.

Ehkäpä joissakin asioissa he ovat todellakin fiksuja, mutta eivät läheskään aina.  Otan esille vain pari esimerkkiä.

Katselin aamutelkkaria. Siellä vihreiden varapuheenjohtaja Krista Mikkonen lupasi 200.000 uutta työpaikkaa. Ei siinä mitään pahaa, tavoitteet voivat olla korkealla, mutta keinot näyttivät olevan vieraat arjen todellisuudelle.

Liito-oravien suojelun taso aivan järjetön

Suomessa on noin 300.000 liito-oravaa. Siis kolmesataatuhatta. Tuo vekkuli eläin on yleinen koko pohjoisella havumetsävyöhykkeellä Suomesta aina Venäjän Kauko-Itään ulottuvalla valtavalla alueella. Yhteensä liito-oravia on kymmeniä miljoonia.  Siksi en voi mitenkään ymmärtää, että eläin olisi äärimmäisen uhanalainen, kuten kaikensorttiset viherpiipertäjät antavat ymmärtää. Voitaneen jopa sanoa, että heidän taholta kyseessä on jonkinlainen viherterrori.

Milloin tämä liito-oravapelleily riittää?

Ilmeisesti EU:n luontodirektiivin laatijat ovat aikanaan olleet siinä käsityksessä, että liito-oravat ovat kauhean harvinaisia. Venäjällä ne kaiketi tiedettiinkin hyvin yleisiksi, muttei EU:ssa. Nyt sitten on menty säätämään aivan äärimmäisen tiukka esiintymisaluesuojelu direktiivillä ja sitä tarkentavalla kansallisella lailla. Suomessa on sen vuoksi siirrelty moottoritielinjauksia ja vaikka mitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä