Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Immanuel Kant

Valhe ei muutu toiseen muotoon

Valhe on valhe eikä se siitä miksikään muutu.

Rehellisyys vaatii rehellisyyden arvon kunnian, ja henkisen tunnustuksen.

Valhe on väärä lausunto tehty tarkoituksella pettää; tahallinen valhe; valhe.

Synonyymit: kierrellä, väärentäminen.

Määrittelyjä:  Wikipediasta.

”Yleensä termi "valhe" kuljettaa kielteisen sävyn, asiayhteydessä riippuen henkilöön, joka viestittää valheita voidaan soveltaa sosiaalisessa, oikeudessa, uskonnollisessa tai rikosoikeudellisesti seuraamuksiin”…

"Laillisen vallankaappauksen" tunnusmerkit täyttyivät

Vapailla vaaleilla vuonna 2012 valitun parlamentin syrjäyttämä presidentti Viktor Janukovytš ja Vladimir Putinin Venäjä pitävät vallanvaihdosta Ukrainassa laittomana vallankaappauksena. Herääkin miltei filosofinen kysymys: minkälainen sitten on "laillinen vallankaappaus"?

Jo valistusfilosofi Immanuel Kant (1724-1804) uskalsi puhua oman aikansa preussilaisissa olosuhteissa ja "Ikuiseen rauhaan" -teoksessaan tyrannin syrjäyttämisen oikeutuksesta.

Tiede, Valtaoja, Skepsis, Monsanto, Kant

Minulle on jäänyt lopulta epäselväksi mikä on Esko Valtaojan ja Skepsis ry:n tehtävä tässä maassa. Molempien olettaisi puolustavan tiedettä ja tieteellisyyttä ja äkkiarvaamaton saattaisi ajatella, että tämä tarkoittaa myös tieteen epätäydellisyyden myöntämistä.

Vastaavasti olettaisi, että nämä tahot myös kantaisivat yhteiskunnallisen vastuunsa siltä osin, että ymmärtävät, että väärin ajoitettu ja väärällä tavalla esiintuotu tosiasia aiheuttaa julkisuudessa valtavasti vahinkoa tärkeille hankkeille, joita ajetaan yhteisen hyvän puolustamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä