Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurooppa-neuvosto

Brexit-neuvottelut ja Euroopan unioni

Euroopan unioninimaiden päämiehet kokoontuivat tänään Brexit-erikoisistuntoon. Siellä lyödään lukkoon suuntaviivat alkaviin Britannian kanssa käytäviin Brexit-neuvotteluihin. Jo 15 min jälkeen Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ilmoitti Twitterissä, että yksimielisyys unionin päätavoitteista on saavutettu.

Otetaan vain yksi taakka

Mitä viime yönä Eurooppa-neuvostossa oikein päätettiin? Päätettiin jakaa yhteensä 60 000 pakolaista tai laitonta siirtolaista EU-maiden kesken pois lukien Unkari ja Bulgaria.

Maakohtaisista määristä ei päätetty vaan sovittiin, että se perustuu vapaaehtoisuuteen. Tämä on myös Suomen uuden hallitusohjelman mukainen linjaus. Kyseessä on siis käsitykseni mukaan juridisesti vain herrasmiessopimus.

Eurovaalivoitosta lisäpainoa Kataisen EU-salkulle

Jyrki Katainen siirtyy elämässään ja yhteisten asioiden hoitamisessa eteenpäin, seuraavaan vaiheeseen. Hyvä niin.

Kokoomuksen onnistuminen toukokuun eurovaaleissa edistäisi todennäköisesti Suomen ja Kataisen toiveita saada mahdollisimman painava EU-salkku, kenties jopa kaksi salkkua!

Katainen on näet kymmenen puoluejohtavuotensa jälkeen erittäin tunnettu ja suosittu henkilö europarlamentin suurimmassa poliittisessa ryhmässä, EPP:ssä, johon kokoomus kuuluu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä