Matti Niiranen Asiaa, analyysiä ja ajankuvia

Kaikki blogit puheenaiheesta Östersundomin yleiskaava

Östersundom on itäisen suurpiirin ja koko Helsingin tulevaisuus

Olen muutaman kerran kuullut muilta kuntavaaliehdokkailta, että Östersundom pitäisi rauhoittaa ja suojella asuinrakentamiselta. Tällainen kuulostaa todella oudolta ja Helsingin kehityksen kannalta järkyttävältä haaskaukselta. Samaan aikaan kuitenkin oltaisiin rakentamassa Malmin lentokenttä ja Laajasalon kaupunginosan edustalla sijaitseva Vartiosaari täyteen asuntoja. Kuitenkin sekä Malmi että Vartiosaari tulisi säilyttää ja kehittää palvelemaan ihmisiä niissä tarkoituksissa, mihin ne on aikanaan luotu. Ilmailu kuuluu Malmille ja virkistyskeidas Vartiosaareen.

Ruisrääkällä on onneksi siivet selässään

Olin tänään mukana päättämässä kokonaisen uuden kaupungin rakentamisesta – tai ainakin melkein. Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti nimittäin juuri äsken puoltaa valtavan kokoisen uuden kaupunkialueen, Östersundomin, yhteisen yleiskaavan asettamista nähtäville.

Östersundomin yhteinen yleiskaava merkitsee toteutuessaan tuntuvasti lisää mahdollisuuksia asemakaavoittaa ja rakentaa pientaloja merelliseen itäiseen Helsinkiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä